Aktuality

Krajská soutěž Kniha roku je v plném proudu, hlasovat lze na webu

13.12.2021
Jan Mikulička 

Ještě necelé dva týdny je možné nominovat regionální tituly, vydané v loňském roce, do soutěže Kniha roku Libereckého kraje. Přihlásit do soutěže se mohou autoři nebo vydavatelé, jejichž kniha se svým obsahem významně týká Libereckého kraje, jeho občan

Volit svou nejoblíbenější publikaci spojenou se zdejším regionem mohou čtenáři v tradiční anketě Kniha roku Libereckého kraje, jejíž čtvrtý ročník se koná právě nyní. Lidé si pak vyberou svou nejoblíbenější knihu v internetovém hlasování. Vítězná kniha získá čtenářskou cenu.

Čtenáři mohou hlasovat od 17. února do 31. března pomocí dotazníku na internetovém odkazu https://1url.cz/czxHV; bližší informace o jednotlivých knihách se lze dozvědět na webové stránce https://kvetavinklatova.kraj-lbc.cz/kniha-roku

„V Libereckém kraji jsou regionální tituly velmi populární. Téměř každý rok vyjde nějaká kniha, kvůli které vezmou čtenáři knihkupectví útokem, a věřím, že své oblíbené publikace podpoří i hlasováním v anketě,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Knihy zhodnotí sedmičlenná odborná komise, v níž zasednou zástupci odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Libereckého kraje, ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci, odborník v oblasti nakladatelské činnosti, knižního obchodu a v oblasti grafického zpracování knih.

V letošním roce je v soutěži přihlášeno 30 knih. Soutěž má čtyři kategorie: první jsou beletrie a poezie, druhou odborná a populárně naučná literatura, dále literatura pro děti a mládež, učebnice a na závěr umělecká monografie a výtvarná publikace.

Vítěz každé kategorie získá finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a také cenu, kterou speciálně pro tuto soutěž vyrobí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově.

Login
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace